ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ

BATH GAS & ENERGY ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ

ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Η ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να βελτιώσει τόσο την καθημερινότητά σας όσο και να αυξήσει την αξία του ακινήτου σας.

Παρόλα αυτά, το συνολικό κόστος μπορεί να ξεφύγει αρκετά εύκολα και γρήγορα για αυτό θα πρέπει να θέσετε προτεραιότητες από την αρχή. Θα πρέπει να αποφασίσετε δηλαδή, που πρέπει να δαπανήσετε περισσότερα χρήματα και που θα μπορούσατε να κάνετε οικονομία.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μιας γενικής ανακαίνισης μπάνιου και μιας ανανέωσης βασικών στοιχείων του μπάνιου.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και οι ίδιοι, ο προϋπολογισμός σας είναι εκείνος που θα καθορίσει τη σκοπιά της ανακαίνισης.

Εάν δεν έχετε μεγάλο budget καλό θα ήταν να εστιάσετε στο βάψιμο του μπάνιου. Ανοιχτά, γήινα χρώματα μπορούν να κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φανεί πιο μεγάλο. Εάν όλα τα άλλα είναι σχετικά καινούρια και δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης ή βλάβη, ένα καινούριο χρώμα μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται ο χώρος και η διάθεσή σας. Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια, και εφόσον είστε διατεθειμένοι να κάνετε μια ολική ανακαίνιση, υπάρχουν και μεγαλύτερες εργασίες που μπορείτε να συμπεριλάβετε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΣΑΣ

ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ / ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας εφόσον αποφασίσατε να κάνετε μία ανακαίνιση μπάνιου είναι εάν θα έχετε μπανιέρα ή ντουζιέρα. Νοικοκυριά με μικρά παιδιά ίσως να θεωρούν την μπανιέρα μία καλύτερη επένδυση μιας και θα τους φανεί αρκετά πιο χρήσιμη. Στην αντίθετη περίπτωση, σε σπίτια που μένουν μεγαλύτεροι άνθρωποι και παιδιά μπορεί να ήταν πιο βολική μια απλή ντουζιέρα.

Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν θα πρέπει να αμελήσετε στην ανακαίνιση μπάνιου είναι η επιλογή της στήλης του ντους. Στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα ντουζιέρας όπως εκείνα που κάνουν υδρομασάζ ή μπορούν να ρυθμίσουν τη σωστή θερμοκρασία βάσει της αρεσκείας σας. Φυσικά υπάρχουν και οι κλασικές ντουζιέρες όπως και αυτές με το αποσπώμενο τηλέφωνο για μεγαλύτερη ευκολία και ευχέρεια κινήσεων. Μία στήλη ντους μπορεί να σας κοστίσει από 45,00€ μέχρι και 600€. Η τοποθέτηση μόνο της στήλης του ντους θα σας κοστίσει περίπου 30€-40€. Τα έξοδα για το χτίσιμο της ντουζιέρας, τοποθέτησης τζαμιού και της σύνδεσης της παροχής είναι ξεχωριστά.

Η ντουζιέρα ή η μπανιέρα είναι το κεντρικό σημείο ενός μπάνιου. Κανείς δεν πάει στο νιπτήρα για να αποβάλει το στρες και την κούραση της ημέρας. Μία μεγάλη πολυτελής μπανιέρα μπορεί να είναι το εισιτήριο σας στην απόλυτη χαλάρωση όπως κάλλιστα και ένα ντους με τζαμαρία. Ακόμη και ένα μικρό γωνιακό ντους μπορεί να γίνει εξαιρετικό με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Η αλλαγή στα πλακάκια του μπάνιου μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική εικόνα του μπάνιου σας. Υπάρχουν πλακάκια από πέτρα, πορσελανάτα, κεραμικά, από γυαλί κ.α. Μπορείτε να τα βρείτε σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Διαφορετικά και έντονα χρώματα και σχέδια μπορούν να κάνουν τη ντουζιέρα σας να ξεχωρίζει, ενώ το ίδιο πλακάκι σε πάτωμα και ντους προσφέρει ένα εφέ συνέχειας και αρμονίας.

Τα πλακάκια με υφή πετρωμάτων είναι αρκετά συνηθισμένη και διάσημη επιλογή. Για μεγαλύτερη ευκολία επιλέξτε κεραμικά, πορσελανάτα ή ακόμη και μαρμάρινα.
Οτιδήποτε υλικό και χρώμα εάν επιλέξετε τελικά καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσετε πλακάκια μεγαλύτερα από 15 cm στο πάτωμα της ντουζιέρας σας.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη βάση για ντουζιέρα. Η ίδια είναι συνήθως σε λευκό χρώμα κάτι το οποίο μπορεί να σας περιορίσει λίγο. Παρόλα αυτά είναι μία αρκετά πιο οικονομική επιλογή από το να χτίσετε μία από την αρχή.

Η τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο του μπάνιου είναι κάτι που επηρεάζει τη συνολική εικόνα του μπάνιου σας. Μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια για το δάπεδο που να είναι στην ίδια χρωματική παλέτα με εκείνα της ντουζιέρας, τα ίδια για ένα συνολικό αποτέλεσμα ή και εντελώς διαφορετικά.

ΓΡΗΓΟΡΗ & ΑΡΤΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΠΙΠΛΩΝ

Η αλλαγή του νιπτήρα και της τουαλέτας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανανεώσετε το μπάνιο σας. Εάν θέλετε να προσθέσετε απλά κάτι καινούριο στο μπάνιο σας και όχι να κάνετε μια ολική ανακαίνιση μπάνιου, αυτά που θα αγοράσετε θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Δεν θα είναι αισθητικά ωραίο να μπερδέψετε υφές και χρώματα.

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά τουαλέτες και νιπτήρες μαζί ή χωριστά. Υπάρχουν πολλά σχέδια από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Μερικά θυμίζουν ένα πιο παραδοσιακό στυλ ενώ μερικοί άλλοι συνδυασμοί έχουν ένα πιο μοντέρνο φινίρισμα.

Ακόμη, η περιοχή που εμείς ονομάζουμε νιπτήρα, σε συνδυασμό με τον καθρέπτη και το χώρο γύρω του ονομάζεται εξίσου τουαλέτα. Υπάρχουν τουαλέτες μαρμάρινες, με πλακάκι ή και με ντουλάπια γύρω τους για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Είναι ο χώρος που βρισκόμαστε στην αρχή της ημέρας μας και στον οποίο ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια μας. Για αυτό το λόγο είναι λογικό να θέλουμε να είναι όμορφος και να μας ταιριάζει.

Τέλος, στην ανακαίνιση μπάνιου σημασία θα πρέπει να δώσετε και στα πιαστράκια που θα κρεμάτε αντικείμενα όπως οι πετσέτες σας. Εάν δεν θέλετε οι επιφάνειές σας να έχουν αντιαισθητικά σημάδια τότε θα ήταν καλύτερο να ενημερωθείτε καλά πριν την τελική επιλογή σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΙΩΝ ΜΠΑΝΙΟΥ

Ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο που μερικοί συνήθως αμελούν σε μία ανακαίνιση μπάνιου είναι τα ντουλάπια του μπάνιου καθώς και τα πιαστράκια που αναφέραμε και παραπάνω.

Παρόλο που δεν τους δίνεται η αρμόζουσα προσοχή, θα πρέπει να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση και το ύφος της ανακαίνισης μπάνιου.

Γενικά, για ένα απόλυτα εξαιρετικό αποτέλεσμα, τα ντουλάπια, τα πιαστράκια και τα ράφια θα πρέπει να είναι αρμονικά συνδυασμένα για να υπάρχει μια συνοχή στο χώρο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε μία ανακαίνιση μπάνιου για να είμαστε ακριβείς, υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Εάν δε χρειάζεται να τροποποιήσετε κάτι, απλά μην το κάνετε.

Οπουδήποτε είναι εφικτό λοιπόν χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Οι υδραυλικές εργασίες είναι σχετικά εύκολες καθώς οι σωλήνες βρίσκονται συνήθως κάτω από το δάπεδο. Όπως και να έχει, όλες αυτές οι εργασίες πρέπει να πραγματοποιούνται σε παλιές κατασκευές. Οι εργασίες αυτές είναι αρκετές φορές αναγκαίες λόγω παλαιότητας και δύσκολα θα πραγματοποιηθούν ξανά στο άμεσο μέλλον.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ / ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS ENERGY

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το μπάνιο είναι ο πιο ιδιαίτερος χώρος του σπιτιού σας, μια ανανέωση θα ομορφύνει την καθημερινότητα σας και σίγουρα θα έχετε οικονομικό όφελος με τις νέες εγκαταστάσεις. Καλέστε μας για μία δωρεάν εκτίμηση, πάντα με το αρτιότερο αποτέλεσμα και την πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς σε Ζωγράφου, Αθήνα.