ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ

BATH GAS & ENERGY ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ

ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ BATH GAS ENERGY

ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗNΑ

Το νερό του δικτύου, για να θεωρείται ασφαλές και πόσιμο, πρέπει να χλωριώνεται βάσει του νόμου ώστε να απολυμαίνονται οι παθογόνοι οργανισμοί. Υπάρχουν κι άλλοι μέθοδοι απολύμανσης, που χρησιμοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό, το χλώριο όμως αποτελεί μέχρι και σήμερα τον πιο οικονομικό τρόπο για να απολυμαίνεται το νερό. 

Το ίδιο το χλώριο όμως είναι μία πολύ επικίνδυνη ουσία όπως και τα παράγωγά του (πχ το χλωροφόρμιο). Αφήνει μία δυσάρεστη γεύση αλλά και μυρωδιά στο νερό που πίνουμε. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη να καθαρίσουμε εμείς οι ίδιοι το νερό του δικτύου μας από το χλώριο αλλά και από τις ουσίες που δεν μπορεί να καθαρίσει το χλώριο, όπως είναι για παράδειγμα ο μόλυβδος, τα άλατα, τα νιτρικά κτλ.

ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ BATH GAS ENERGY

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σε σύγκριση με τον τεράστιο πληθυσμό της και το παλιό δίκτυο ύδρευσης, η Αθήνα δεν έχει σοβαρά προβλήματα με το νερό της.

Το νερό της Αθήνας δεν έχει πολλά άλατα, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που να χρειάζεται ειδικό φίλτρο μείωσης αλάτων. Ούτε νιτρικά έχει όμως, όπως έχει για παράδειγμα η Χαλκιδική.

Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα φίλτρο νερού στην Αθήνα, είναι το χλώριο κι αν μένετε στο κέντρο της Αθήνας όπου το δίκτυο είναι παλιό, ίσως πρέπει να αντιμετωπίσετε τον μόλυβδο.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ

ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ BATH GAS ENERGY

Οι συσκευές είναι διαφόρων χρωμάτων και είναι είτε πλαστικές είτε ανοξείδωτες. Μέσα στη συσκευή τοποθετείται το ανταλλακτικό φίλτρο. Αυτές οι φίλτρο – θήκες ξεβιδώνουν εύκολα με ένα ειδικό κλειδί ώστε να αλλάζετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα το φίλτρο.

Υπάρχουν μονά, διπλά ή και τριπλά φίλτρα ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα του νερού και τι ακριβώς θέλετε να αντιμετωπίσετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να μειώσετε τα άλατα, τότε θα χρειαστείτε μία διπλή συσκευή, στο πρώτο φίλτρο της οποίας θα βάλετε ένα φίλτρο μείωσης αλάτων και στο δεύτερο στάδιο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Προτείνουμε να αγοράσετε ένα μονό φίλτρο νερού με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα των 0.5 μm (5 μικρά).

Ένα μικρό ισούται με ένα χιλιοστό του χιλιοστού, δηλαδή το νερό προσπαθεί να περάσει μέσα από πολύ μικρές τρύπες. Για να καταλάβετε αρκεί να σκεφθείτε ότι η τρίχα από τα μαλλιά έχει διάμετρο 100 μικρά. Ό, τι καταφέρει να περάσει από τις μικρές αυτές οπές, θα φιλτραριστεί από τον άνθρακα. Οι χημικές ακαθαρσίες αποθηκεύονται στους πόρους του άνθρακα που είναι ένα αρκετά πορώδες υλικό.

Τα ποιοτικά φίλτρα αντέχουν μέχρι και για ένα χρόνο. Μετά πρέπει να τα αλλάζετε για να μην μαζεύονται μικρόβια και βακτήρια.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ