ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΣΑΣ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS & ENERGY

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι περισσότεροι ακούγοντας την λέξη ανακαίνιση αρχίζουν να κάνουν χίλιες δύο σκέψεις πιστεύοντας ότι όποιος την επιλέγει είναι σα να ξεκινάει έναν πραγματικό «Γολγοθά». Πραγματικά, ίσως το έχετε διαπιστώσει και εσείς οι ίδιοι ότι μόλις αναφέρετε σε κάποιον ότι ξεκινήσατε εργασίες ανακαίνισης σπιτιού, σας κοιτάζει με ένα βλέμμα θλίψης και συμπόνοιας. Μα γιατί όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα; Όχι, βέβαια.

Η ανακαίνιση είναι και πρέπει πάντα να είναι μια πολύ χαρούμενη στιγμή της ζωής μας. Όσοι μας κοιτούν με θλιμμένο βλέμμα, το κάνουν σκεπτόμενοι τα έξοδα, την κούραση και το άγχος που θεωρούν ότι θα βιώσουμε τις βδομάδες ή τους μήνες των εργασιών. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο τραγικά και όλα είναι στο χέρι μας. Ειδικά αν μιλάμε για μια ανακαίνιση μπάνιου όπως εδώ δεν θα χρειαστεί να ξεσπιτωθούμε ούτε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες.

5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ

Η ανακαίνιση ενός μπάνιου είναι θεμιτό να μην αναβάλλετε επ’ αόριστο για τους εξής λόγους.

 1. Είναι, αν όχι ο πιο προσωπικός, ένας από τους πλέον ιδιαίτερους χώρους του κάθε σπιτιού και τον οποίο αντικρίζουμε φυσικά κάθε πρωί αλλά και πολλές φορές μέσα στη μέρα. Πιστεύετε ότι υπάρχει λόγος να «πέφτει» η διάθεσή μας εξ’ αιτίας ενός απεριποίητου μπάνιου; Βεβαίως και όχι.
 2. Σε ένα τέτοιο χώρο δημιουργείται καθημερινά πολύς ατμός και υγρασία μιας και εκεί κάνουμε ντουζ και ίσως είναι και ο χώρος του πλυντηρίου ρούχων. Δεν νομίζω κάποιος να επιθυμούσε να αρχίσουν να «τρέχουν» οι τοίχοι γειτονικών υπνοδωματίων ή του σαλονιού λόγω της αμέλειάς του σχετικά με την αναβάθμιση του μπάνιου.
 3. Εάν το σπίτι έχει ανανεωθεί ολικά αλλά δεν έχει συμβεί το ίδιο και με το μπάνιο, τότε το τελευταίο μάλλον θα αποτελεί μια «παραφωνία» σε σχέση με το υπόλοιπο και θα καταλήξουμε να προσπαθούμε να το κρύψουμε από τους καλεσμένους μας μιας και θα ντρεπόμαστε για αυτό.
 4. Το κόστος της ανακαίνισης ενός μπάνιου είναι από τα χαμηλότερα που θα κληθούμε να επωμιστούμε συγκριτικά με άλλους χώρους του σπιτιού. Μιας και ίσως απαιτηθούν λιγότερα από 1.000€ για κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσετε στην ολοκλήρωση του project. Να φανταστείτε ότι ένα απλό εξωτερικό βάψιμο της οικίας σας θα στοίχιζε τουλάχιστον τα διπλάσια ή τα τριπλάσια χρήματα.
 5. Ένα ανακαινισμένο μπάνιο είναι σίγουρα πολύ πιο ασφαλές από ένα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πριν από 20 ή 30 χρόνια. Το νέο σας μπάνιο θα διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως σύγχρονους πριζοδιακόπτες και φυσικά όλα τα υλικά θα είναι υδρόφοβα. Έτσι ελαττώνεται σημαντικά και ο ενδεχόμενος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και φυσικά μια μοντέρνα μπανιέρα ή ντουζιέρα θα περιορίσει τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

  ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

  Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση μιας οποιαδήποτε ιδέας είναι…η ιδέα! Πρέπει δηλαδή ουσιαστικά να φανταστούμε στο μυαλό μας το νέο μας μπάνιο καθώς ίσως χρειαστεί να γκρεμίσουμε κάποιες μεσοτοιχίες ή και να κάνουμε κι άλλες αρχικές διαφοροποιήσεις ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό σχέδιο. Ύστερα, πρέπει να αρχίσουμε την έρευνα αγοράς έτσι ώστε να εντοπίσουμε μια συμφέρουσα προσφορά, κατά προτίμηση από κάποια καθιερωμένη εταιρεία στο χώρο της ανακαίνισης όπως είναι η DynamicGroup.

  Τα «πειράματα» σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια βγαίνουν σε κάτι καλό. Ως τρίτο βήμα, οφείλουμε να προβούμε στην επιλογή σχεδίων όσον αφορά στα πλακάκια αλλά και στα είδη και αξεσουάρ μπάνιου όπως ο νιπτήρας κλπ. Το τελευταίο, αν και αυτονόητο, βήμα είναι η από μέρους μας επίβλεψη των εργασιών. Σίγουρα τα συνεργεία και πιο συγκεκριμένα οι τεχνίτες που τα καταρτίζουν ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Ωστόσο, παρακολουθώντας τους πρώτον απολαμβάνουμε και βιώνουμε από πρώτο χέρι την ανακαίνιση που εξελίσσεται αλλά σιγουρευόμαστε και για την πρόοδο των εργασιών και ενημερωνόμαστε για το αναμενόμενο πέρας αυτών.

  ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

  Αυτό είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο καθώς αυτό που αρχικά φαντάζει ως φτηνό μπορεί τελικά να εξελιχθεί σε πάρα πολύ ακριβό. Με άλλα λόγια, η ποιότητα των υλικών και η υπευθυνότητα των εργασιών εν τέλει φαίνεται μετά από αρκετά χρόνια ίσως και δεκαετίες καθώς μόνο η δουλειά έμπειρων επαγγελματιών θα αντέξει το τεστ του χρόνου που είναι αμείλικτος. Εξάλλου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς πολλές εταιρείες, που είναι συχνά πασίγνωστες, κάποιες φορές σκοπίμως αποκρύπτουν κάποια έξτρα κόστη όπως είναι οι κόλλες και τοιουτοτρόπως η προσφορά τους μοιάζει δελεαστικότερη ενώ είναι ουσιαστικά ακριβότερη έναντι άλλων εταιρειών. Συνεπώς, επιλέγουμε με γνώμονα τις συστάσεις, το ένστικτό μας, την πρώτη εντύπωση αλλά και…την τσέπη μας.

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΘΕΜΑ TIMING;

  Κι όμως είναι! Θα αναρωτηθείτε σίγουρα γιατί και για αυτό το λόγο παραθέτω αμέσως όχι τις σκέψεις μου αλλά την χειροπιαστή πραγματικότητα.
  Εάν βιάζεστε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας αλλά το αποφασίσατε και προχωρήσατε στη χρηματοδότηση τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, λυπάμαι αλλά ατυχήσατε.

  Αυτή τη χρονική περίοδο όλες σχεδόν οι εταιρείες είναι κλειστές μιας και το προσωπικό βρίσκεται σε άδεια. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους προμηθευτές αυτών, δηλαδή τα εργοστάσια παραγωγής ξυλείας, αλουμινίων, πλακακιών, ειδών μπάνιου κλπ. Άρα, οι εργασίες που με τόσο πολύ ενθουσιασμό αναμένατε θα πρέπει να αναβληθούν για το φθινόπωρο στην καλύτερη περίπτωση.

  Ο φόρτος εργασίας μιας εταιρείας ανακαίνισης ή μιας κατασκευαστικής συνήθως είναι περισσότερος μετά το Πάσχα μέχρι και τα πρωτοβρόχια μιας και ο ανοιξιάτικος και καλοκαιρινός καιρός ευνοεί πάσης φύσεως εργασίες. Όμως, θα πρέπει να έχετε υπόψη πως αυτό δεν είναι 100% σίγουρο και μπορεί, ακόμη και το Δεκέμβρη ή τον Γενάρη, όλα τα συνεργαζόμενα συνεργεία μιας επιχείρησης να είναι απασχολημένα και δεσμευμένα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δρομολογήσετε εσείς τις εξελίξεις με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό. 

  Πηγή: dynamicgroup

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS & ENERGY
ΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

ΝΕA & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ & ΓΕΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ