ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΣΑΣ ?

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS & ENERGY

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πως θα πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα;

Ήρθε η ώρα  να ανακαινίσεις το μπάνιο σου; 

Είτε μιλάμε για ολική, είτε για μερική ανακαίνιση  είναι μια διαδικασία, οποία δεν συμαβαίνει πολλές φορές. Είναι μια διαδικασία με σχετικά υψηλό κόστος, που συνήθως γίνεται κάθε λίγα χρόνια, με σκοπό να ομορφύνουμε το χώρο μας και να τον κάνουμε πιο λειτουργικό, ώστε να γίνει καλύτερη η ποιότητα ζωής στο σπίτι.

Υπάρχουν διάφορες εργασίες που πρέπει να γίνουν σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Μπορεί να επιλέξεις να αλλάξεις τα πλακάκια και είδη υγιεινής, να θέλεις να βάψεις τους τοίχους, να επιδιορθώσεις τα υδραυλικά σου, ακόμα και να τοποθετήσεις νέα ντουζιέρα που συνήθως  αυτό προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες, ή να αλλάξεις μπανιέρα. Ανάλογα με τις εργασίες που χρειάζεσαι, επιλέγεις μερική, ή ολική ανακαίνιση.

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή.

Τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου.

Είναι δεδομένο, ότι το μέγεθος του μπάνιου θα έχει τον κύριο λόγο στη διαμόρφωση του κόστους για ολική ανακαίνιση. Τα μικρότερα μπάνια θα χρειαστούν λιγότερα υλικά, όπως σωληνώσεις και πλακάκια και λιγότερη ώρα εργασίας, με συνέπεια το μικρότερο κόστος.

Συνήθως, ένα μπάνιο είναι κάτω από 20 τ.μ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου που δίνουν οι επαγγελματίες αναφέρεται σε αυτά τα μεγέθη. Αν το μπάνιο σου είναι πάνω από 20 τ.μ, είναι πολύ πιθανό το κόστος να αυξηθεί σημαντικά.

Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν

Στην αγορά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από είδη υγιεινής, δάπεδα και έπιπλα μπάνιου. Έτσι, υπάρχει τεράστιο εύρος στο κόστος. Για παράδειγμα, η τιμή ενός νιπτήρα μπάνιου ξεκινάει από 25€ και φτάνει μέχρι 800€. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάνει εξ’ αρχής έναν προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Ο προϋπολογισμός είναι ένας παράγοντας που μπορείς να επηρεάσεις. Θα πρέπει να καταγράψεις το ποσό που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις  για κάθε αντικείμενο στο μπάνιο σου. 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε και τους αναλυτικούς οδηγούς για την επιλογή λεκάνης, νιπτήρα, ντουζιέρας, καμπίνας ντουζιέρας και των άλλων ειδών υγιεινής στο site μας.

Δημοφιλείς εργασίες

Κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, διαφορετικός είναι ο σκοπός σε κάθε περίπτωση που γίνεται η ανακαίνιση. Οι πιο δημοφιλείς εργασίες ανακαίνισης μπάνιου είναι οι εξής:

  • Αποξήλωση παλιού μπάνιου (είδη υγιεινής, πλακάκια, υδραυλικές εγκαταστάσεις)
  • Σχεδιασμός νέου μπάνιου για μέγιστη λειτουργικότητα
  • Εργασίες για νέες υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
  • Επιδιόρθωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής
  • Τοποθέτηση πλακιδίων
  • Βάψιμο ταβανιού
  • Χτίσιμο ντουζιέρας – Τοποθέτηση καμπίνας ντουζιέρας
  • Τοποθέτηση μπανιέρας

Πώς θα οργανώσεις την ανακαίνιση του μπάνιου;

Βάλε σαν προτεραιότητα τη λειτουργικότητα του μπάνιου!

 Ιδιαίτερα αν έχεις ένα μικρό μπάνιο, είναι πολύ σημαντικό, με τις εργασίες ανακαίνισης, να αξιοποιήσεις κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου. Σημαντική βοήθεια για να το πετύχεις αυτό, θα σου δώσουν οι ντουζιέρες και οι νιπτήρες με λεπτή βάση.

Ακόμη, μην παραλείψεις κατά την επιλογή νέων ειδών υγιεινής, να επιλέξεις λειτουργικά έπιπλα που θα συνδυάζουν χρηστικότητα και ομορφιά. Όλα αυτά περιλαμβάνονται και σε μια ολοκληρωμένη πρόταση μπάνιου.

Φρόντισε για τον καλό φωτισμό του χώρου!

 Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο βασικά δωμάτια που χρειάζεται επαρκή φωτισμό. Ένας έξυπνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, πέρα από τα φωτιστικά, είναι και οι καθρέφτες. Τοποθέτησε μεγάλους καθρέφτες σε στρατηγικά σημεία, για να διαχέεται καλύτερα το φως.

Αν το μπάνιο σου έχει παράθυρο, προσπάθησε να το αφήνεις ακάλυπτο, όσο γίνεται, για να φέρνει στο χώρο φυσικό φως. Έπειτα, μπορείς να βάλεις και σύστημα κρυφού φωτισμού, αν δεν έχεις μεγάλους οικονομικούς περιορισμούς για το πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου.

Κάνε αλλαγές στο χώρο, με έξυπνο τρόπο!

Αν θέλεις ένα όμορφο και διαχρονικό μπάνιο, το καλύτερο σημείο για να πειραματιστείς διακοσμητικά, είναι το πάτωμα. Στους τοίχους, είναι καλό να προτιμήσεις ανοιχτόχρωμους τόνους, που θα προσθέτουν μέγεθος στο χώρο, χωρίς να κουράζουν.

Αντίθετα, για το πάτωμα του μπάνιου, μπορείς να κάνεις πιο εντυπωσιακές επιλογές, όπως είναι το μωσαϊκό, τα βότσαλα δαπέδου, ή η πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά, πρέπει να θυμάσαι ότι το πόσο κοστίζει η ανακαίνιση μπάνιου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα υλικά για το πάτωμα και τους τοίχους.

Επένδυσε στην ποιότητα!

Στην ανακαίνιση μπάνιου υπάρχουν εργασίες, όπως είναι η αλλαγή σωληνώσεων και αποχέτευσης, που δύσκολα μπορούν να επαναληφθούν, καθώς συνοδεύονται από μεγάλη ταλαιπωρία και απαιτούν αρκετές άλλες διορθωτικές εργασίες. Γι’ αυτό, αξίζει να επιλέξεις υλικά για υδραυλικές εγκαταστάσεις που θα αντέξουν στο χρόνο και δεν θα χρειαστεί να επέμβεις άμεσα για επισκευές. Βασικό ρόλο σε αυτό, παίζει και η ποιότητα της εργασίας του υδραυλικού που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση.

Διαδικασία ανακαίνισης.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου είναι η οργάνωση. Παρακάτω, ακολουθούν τα βήματα που ακολουθούμε εμείς στις ανακαινίσεις μπάνιου:

Μελέτη του χώρου

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης, είναι απαραίτητο να γίνει η σχετική μελέτη από το συνεργείο και να συζητήσετε, σχετικά με τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

Είναι καλό να έχεις αποφασίσει, σχετικά με το στυλ που θέλεις να ακολουθήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σου κάνουμε συγκεκριμένη πρόταση με τα κατάλληλα υλικά.

Εκτίμηση κόστους

Αφού καταλήξετε, σχετικά με τις εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, είναι σημαντικό να υπολογιστεί το κόστος των εργασιών. 

Εμείς είμαστε έτοιμοι να σου δώσουμε την καλύτερη προσφορά για ανακαίνιση μπάνιου, ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

Προμήθεια υλικών ανακαίνισης

Για την ανακαίνιση μπάνιου που σχεδιάζεις, έχεις τη δυνατότητα να προμηθευτείς τα υλικά που έχουμε συμφωνήσει  ή να το αναθέσεις σε εμάς, ώστε να μη χάσεις χρόνο, αναζητώντας τις κατάλληλες επιλογές.

Αν αλλάζεις πλακάκια μπάνιου, σου συστήνουμε να προμηθευτείς περισσότερα από όσα χρειάζεσαι, έτσι ώστε να καλυφθείς, σε περίπτωση φθοράς.

Πραγματοποίηση εργασιών

Αφού αγοραστούν τα υλικά για την ανακαίνιση μπάνιου, είναι ώρα για την πραγματοποίηση των εργασιών που έχουν συμφωνηθεί. 

Αν το σπίτι σου είναι σχετικά παλιό, συστήνουμε να κάνεις οπωσδήποτε έλεγχο και επισκευές στα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά του μπάνιου. Εμείς  είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε κάθε ανάγκη σου, με τα πιο ελκυστικά πακέτα τιμών για ανακαινίσεις.

Δείτε Έργα μας:

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS & ENERGY
ΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

ΝΕA & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ & ΓΕΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ