Ανακαινίζοντας εύκολα το μπάνιο μας

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS & ENERGY

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όπως όλα τα έπιπλα ενός σπιτιού έτσι και εκείνα που υπάρχουν στο χώρο του  μπάνιου μας φθείρονται  σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου. Η υγρασία του χώρου τα καταπονεί διαρκώς, ενώ τα χτυπήματα και οι γρατσουνιές που αποκτούν από την καθημερινή τους χρήση, γίνονται όλο και πιο εμφανή δίνοντας στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας μια όψη παραμέλησης και κακοσυντήρησης.

 Έτσι  πολύ συχνά βλέπουμε το μπάνιο μας σταδιακά να μεταμορφώνεται από έναν άψογα διακοσμημένο, τακτοποιημένο και οργανωμένο χώρο σε ένα παλιομοδίτικο (old fashioned) και εγκαταλελειμμένο σκηνικό. Η μόδα στο design αλλάζει τόσο γρήγορα όσο και στις πασαρέλες  και αν ανήκετε στους οπαδούς του τότε μπορείτε να το ακολουθήσετε και να το υιοθετήσετε στο χώρο σας χωρίς να προβείτε σε δαπανηρές ανακαινίσεις. Μπορείτε απλά και εύκολα μεταμορφώνοντας τα κύρια έπιπλα του μπάνιου σας, να καταφέρετε να του δώσετε έναν φρέσκο αέρα πρωτότυπης και ιδιαίτερης ανανέωσης.

Εργο Bath gas energy

Η πρώτη κατηγορία ανακαινίσεων περιλαμβάνει την αντικατάσταση των ντουλαπιών και των συρταριών μας, η οποία μπορεί να φαντάζει ως μια δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση, όμως με την κατάλληλη οργάνωση και την απαιτούμενη εργασία μπορεί να γίνει γρήγορα και πάρα πολύ εύκολα.

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα όλα θα πρέπει να αντικατασταθούν βάσει αυστηρών μετρήσεων. Το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε είναι να μετρήσετε προσεκτικά τα μεγέθη όλων των ντουλαπιών και των συρταριών λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις τυχόν διαφορές που μπορεί να υπάρχουν με την επιφάνεια του πάγκου (έπιπλο νιπτήρα). Πολλές φορές η αλλαγή του πάγκου του νιπτήρα μας κρίνεται αναγκαία, καθώς είναι πιθανόν να μην είχε προβλεφθεί η μελλοντική αντικατάσταση των ντουλαπιών του επίπλου κατά την αρχική τοποθέτηση του.

Αυτή είναι μια διαδικασία που ίσως να κοστίσει κάτι παραπάνω, όμως σκεφτείτε ότι αυτού του είδους οι λύσεις προσφέρουν περισσότερες και πλήρως ανανεωμένες επιλογές στα ντουλάπια και στα συρτάρια του μπάνιου μας.

Ένα στοιχείο που χρήζει προσεκτικού μετρήματος και ειδικής αντιμετώπισης είναι η πιθανή εφαρμογή των ντουλαπιών μας σε κάποιο τοίχο ή στο δάπεδο. Ελέγχοντας την απόλυτη εφαρμογή τους πάνω στα πλακάκια μας μπορούμε πολύ εύκολα να προσδιορίσουμε την αντικατάσταση των ντουλαπιών μας.

Προσέξτε να είστε ακριβείς στην κάθε σας μέτρηση καθώς τυχόν λάθη που ευθύνονται σε αποκλίσεις θα οδηγήσουν πιθανώς στην άσκοπη αγορά κομματιών που δεν θα έχουν σωστή εφαρμογή και θα πρέπει να γίνει η παραγγελία τους ξανά από την αρχή. Κάθε λάθος σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας θα κοστίσει σε χρόνο και φυσικά σε χρήμα.

Εργο Bath gas energy

Εάν η αντικατάσταση όλων των ντουλαπιών, των συρταριών ακόμη και του πάγκου μας ξεπερνά τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό μας μπορούμε εναλλακτικά να προτιμήσουμε την αντικατάσταση μεμονωμένων κομματιών. Τα έπιπλα μας μπορούν να μεταμορφωθούν απλά και μόνο με την αλλαγή των εμφανών κομματιών τους, κομματιών όπως είναι τα πορτάκια, οι επιφάνειες των συρταριών ή ακόμη και τα πόμολα – χερούλια.

Για να ελεγχθεί αν αυτού του είδους η αντικατάσταση καθίσταται εφικτή θα πρέπει να γίνει απαραίτητα, η προσεκτική εξαγωγή των διάφορων κομματιών από το σύνολο του επίπλου μας. Ελέγξτε την κατάσταση των  βασικών σκελετών των επίπλων του μπάνιου σας για τον εντοπισμό μηχανικών καταπονήσεων, φθορών ή πιθανή εμφάνιση μούχλας λόγω υγρασίας. Η αλλαγή μεμονωμένων κομματιών συστήνεται μόνο σε περιπτώσεις όπου η βασική δομή του επίπλου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι ικανή λειτουργικά και διακοσμητικά να υποστηρίξει άψογα την προσπάθεια ανανέωσης του επίπλου και κατ’ επέκταση την προσπάθεια μιας έξυπνης ανακαίνισης του μπάνιου σας.

Με την αλλαγή μεμονωμένων κομματιών μπορείτε να πειραματισθείτε με συνδυασμούς πρωτότυπων χρωμάτων και υλικών. Για μοντέρνα αποτελέσματα επιλέξτε ντουλάπια με επιφάνειες κατασκευασμένες από plexi-glass, αμμοβολημένα γυαλιά, μέταλλο ή κομψά ξύλινα κομμάτια σε ιδιαίτερα έντονους και επιβλητικούς χρωματισμούς. Για τους λάτρεις του country (εξοχικού) ή traditional (παραδοσιακού) στυλ προτείνεται η τοποθέτηση ντεκαπέ ή λακαρισμένων κομματιών ξύλου που θα χαρίσουν στα έπιπλα του μπάνιου την αίγλη της παράδοσης και τον αέρα του vintage.

Μια εξίσου χαμηλού κόστους λύση, αποτελεί και η απλή ανανέωση ή αλλαγή του χρώματος των επιφανειών των επίπλων ή του φρεσκαρίσματος της ξύλινης επιφάνειας τους. 

Κοπιάζοντας ελάχιστα μπορείτε να αποκτήσετε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, απλά και μόνο με την περιποίηση- συντήρηση των επίπλων σας. Τρίψτε τα με ειδικά μικρά τριβεία ή ακόμη και μόνο με ένα γυαλόχαρτο και αφού τα απαλλάξετε από την αρχική φθαρμένη όψη τους, προχωρήστε στο πέρασμα τους με χρώμα ή απλό βερνίκι, χαρίζοντας τους την ανανέωση που θα τα αναδείξει ξανά σε πρωταγωνιστές του χώρου σας.

Εργο Bath gas energy

Αντικαθιστώντας τα παλιά σας πόμολα και χερούλια με νέα κομμάτια σύγχρονου design ή παραδοσιακής διάθεσης (αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος) μπορείτε να προσθέσετε στυλ στο μπάνιο σας δαπανώντας ένα μικρό ποσό για την αγορά τους.

Προτιμήστε την αντικατάσταση τους καθώς είναι μια λεπτομέρεια με μικρή αγοραστική αξία και με ιδιαίτερα εύκολη εφαρμογή– τοποθέτηση, η οποία έχει τη δύναμη, παρά το μικρό της μέγεθος, να μεταμορφώσει εξολοκλήρου ένα παλιό και αδιάφορο έπιπλο.

Ανακαινίστε τα έπιπλα του μπάνιου σας εύκολα και γρήγορα, προσαρμόζοντας τις αλλαγές ανάλογα με τις δυνατότητες, τις απαιτήσεις και φυσικά τα διακοσμητικά σας θέλω.

Μελετήστε τον τρόπο ανανέωσης που ταιριάζει στα δικά σας έπιπλα και χαρίστε στο μπάνιο σας την ολοκαίνουργια όψη που του αξίζει, ανάλογα με το στυλ που του ταιριάζει και σας εκφράζει.

Μαρία Μπάτσαλα

Πηγή: 4myhouse

διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ BATH GAS & ENERGY
ΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

ΝΕA & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ & ΓΕΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ